Pater Marek Orko Vácha šel opět trochu za hranu, protože

29. 3. 2014 20:27
Rubrika: Nezařazené

 

 

 

 

 

...protože jsem celý minulý týden strávil nad jeho novou knihou Neumělcům života a nedělal jsem nic jiného!!! Kniha je opravdu skvělá, čtivá, originální, moc za nic děkuji a cituji její část věnovanou složité otázce Boží vůle...

 

     Život přede mnou leží jako široká pláň a jedna cesta znamená vzdát se všech ostatních cest. Pokud se ptám po Boží vůli, Bůh, podle mé zkušenosti, vždycky mlčí a nechá mě, abych na svých rozhodnutích vyrostl.

     Blázen, kdo se před planinou posadí a nevydá se na cestu, kdo s naloženými vozy a připravenou karavanou čeká a modlí se, neboť bude čekat celý život a ze strachu, aby neudělal chybu, se za celý život nepohne vpřed, ani doprava, ani doleva, s obavou před špatným rozhodnutím a nejistý, co že to Bůh po něm vlastně chce.

     Co když je ale nejvnitřnější Boží vůlí, abych se rozhodl sám? Co když je Boží vůlí, abych vzal odpovědnost za svůj život? Odpovědnost za to, že zůstanu pokorně sedět u cesty a budu po Kristu žádat drobnou almužnu, nebo odpovědnost za to, že začnu křičet po procházejícím Bohu, ať vidím.

     Dvě možnosti jednání, dva následky.

     

 

Zobrazeno 1684×

Komentáře

Rejwi

Hustý! Dobře, že jsi takto oživil svůj blog ;-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio